barbecook kiphouder
Gemaakt van RVS.
€ 36,49 29,95




✔︎ Maakt het mogelijk om extra smaken zoals wijn, bier, bouillon etc. toe te voegen aan de kip
✔︎ Makkelijk in gebruik
✔︎ Inclusief vetopvangbakje
✔︎ Vaatwasbestendig
✔︎ Kan ook in de oven gebruikt worden
Wanneer je een kip op een kiphouder gaat klaarmaken, dien je je barbecue voor te bereiden op indirecte hitte. Je kip gaat garen door de warme lucht die in je barbecue circuleert. Het is dus belangrijk een barbecue met deksel te gebruiken bij het werken met een kiphouder. Dep ondertussen je kip droog met wat keukenpapier en bestrijk hem met een droge kruidenmengeling naar keuze. Doe daarna een half blikje bier, frisdrank of wat wijn in de beker van de kiphouder en voeg enkele bijpassende kruiden toe. Plaats de achterkant van de kip op de kiphouder en zet deze vervolgens gedurende 60 à 80 minuten op je barbecue met gesloten deksel. Kijk tussendoor zo min mogelijk, maar check wel met een thermometer of de borst een kerntemperatuur van 70 °C heeft en de dij een van 85 °C. Resultaat na een dik uurtje: knapperige korst vanbuiten, lekker mals vanbinnen. Haal je kip van de kiphouder en laat hem 10 minuten rusten alvorens toe te tasten. Ben je fan van een lekker vettig sausje bij je kip? Giet er dan het sap over die in het schaaltje van de kiphouder is gedropen tijdens het barbecueën. Eet smakelijk!
Categorie | accessoires |
type | Barbecook |
productcategorie | bbqs |
Er zijn geen extra bijlagen voor dit product.

Error Ontstaan
0 stuks toegevoegd.
0 stuks van deze productvariate zijn in totaal geselecteerd.
WINKELWAGEN